Tilbage til boksestævner

Resultater
 

Resultater:

Stævne omtale fra Lionheart-boxing.dk:
Robert Larsen/DaBU stævne i Esbjerg
Jeg har egentlig kun to ting at brokke mig over: Maden og en matchning eller to. Men når jeg ser bort fra sådan et par skønhedspletter, blev det en fremragende boksesøndag i Tobakken i Esbjerg.

Tobakken er egentlig et spøjst, men også charmerende sted. Boksehallen er nærmest en overdækket atriumgård mellem to gamle fabriksbygninger, og det giver en glimrende fortættet stemning, og alle de omkring 1.000 tilskuere kom tæt på ringen, ved ringside eller ved borde op langs siden. Og folk levede virkeligt med.

Selve arrangementet var også ganske flot. En stramt og veltimet kampprogram uden unødige pauser, bedre og mere veldisponeret underholdning end ved Team Palle stævnet i Odense, god og varieret musik, der holdt stemningen kørende, cheerleaders fra fodboldklubben i Esbjerg i pauserne, og en ganske fin ringannouncer præstation fra Per Johnsen, der har fået meget mere autoritet og flow siden hans lidt stive og nervøse start for Anders Vester for 10 år siden. Johnsen formåede at tage bokserne alvorligt og bygge dramaet op.

Skønhedspletterne var små. En pølsevogn ude i snestormen er ikke nok til så stort et publikum, der skal bruge 5 timer på stedet. Der var barer nok, men en sandwichbod indenfor havde pyntet. Og så var det en anelse pinligt, at det danske amatørlandshold blev budt velkommen med den tyske nationalmelodi, der kørte adskillige strofer, inden dj’en opdagede fejlen. Endelig kunne man godt savne lidt flere jævnbyrdige matcher, både hos prof’er og amatører.

Profkampene
Aftenens hovedkamp var Anita Christensens WBC titelforsvar mod Jane Kavulani. Egentlig skulle Christensen jo have forsvaret både WBA og WBC titlerne mod den bulgarske WBA mandatory Galina Ivanova, men der har åbenbart været skærmydsler i kulissen om den kamp, og nu endte det altså med, at Christensen mødte Kavulani, som hun allerede har slået klart én gang før, for to år siden.

Kampen blev nærmest en kopi af den første, bare over 10 omgange denne gang. Christensen fik lov til at bokse sit bedste, fordi hun fik plads til at køre sine ligestød. Ada Velez og Nadia Hockmi har vist, at et hurtigt og aggressivt pres kan smide grus i maskineriet for Christensen, men når hun får lov til at bokse og styre udefra, er hun nærmest umulig at slå. Det endte med 100-89 hos alle tre sidedommere, Jürgen Langos fra Tyskland og Jan Christensen og Berit Andreasen. En træt Kavulani var til tælling i 10. omgang, hvor kampen var tæt på at ende før tid.

Nu er Anita Christensen klar til den store kamp, Robert Larsen har stillet hende i udsigt mod Alicia Ashley i New York, sandsynligvis sidst i maj. Det bliver uden WBA-bæltet, men det er ikke så afgørende. Det bliver også en langt større opgave end Kavulani, for Ashley (14-7-1) er væsentligt hurtigere og mere bevægelig end Christensens modstander i Esbjerg.

I cruiservægt var Lasse Johansen oppe mod en tidligere modstander i Zoltan Beres, og det gik ikke meget anderledes denne gang, hvor Beres blev stoppet af kampleder Jan Christensen i 4. omgang. Det var vel den mest forudsigelige TKO meget længe, og bortset fra en advarsel for et dybt stød i 3. omgang, var det one-way-traffic, selv om en hidsig Beres ind imellem prøvede at tæmme Johansen med vilde modangreb. Denne matchning var simpelthen ikke god nok. Lasse Johansen har fortjent mere ambitiøs modstand end folk som Beres, og det bliver promoter Robert Larsen nødt til at gøre noget ved, hvis han vil noget med 32-årige Johansens karriere.

Debutanten Kasper Bruun mødte i letvægt Kim Poulsens modstander fra Aabybro, Lubos Priehradnik. Bruun gjorde det fornuftigt, og vandt alle fire omgange med god afstandsboksning i en god professionel stil. Bruun er måske ikke helt på Poulsens niveau endnu, men det så pænt ud. Bruun havde iøvrigt pæn støtte fra en “fanklub” fra Pandrup, der bakkede festligt op om både ham og amatøren Torben Keller, med sange som “Hva’ ska’ vi med Kessler, vi har Kasper Bruun!”.

Fadia Idrissi havde et regnskab at gøre op med ungarske Zsofia Bedö, som hun boksede uafgjort med i sin debut i Budapest i januar. Denne gang var der ingen tvivl og ingen ungarske hjemmedommere, der kunne tage en sikker 3-0 sejr fra Idrissi. Hun vandt alle omgange klart. Idrissi viste meget flot boksning, og hun bør føres hurtigt frem. Der er ingen grund til at spilde hendes tid med flere modstandere under top-50 på boxrecs verdensrangliste i fluevægt.

Amatørlandskamp Danmark-Polen
Det blev en overbevisende 8-1 sejr til Danmark over et polsk landshold, der nok ikke repræsenterede det allerstærkeste, polakkerne kan stille med internationalt. Men det skal ikke pille ved en flot og opløftende indsats af adskillige af de danske boksere, der generelt virkede i en smule bedre fysisk form end deres polske modstandere.

Fluevægt, Dennis Ceylan, Danmark over Mariusz Piasecki, Polen, RSC3
Kampen startede med en let dominans til en pænt boksende Ceylan, men den tippede først for alvor, da Piasecki vred om på foden i 2. omgang. Kampen burde vel have været stoppet på grund af den skade, der gjorde det umuligt for polakken at bevæge sig ordentligt, men nu måtte Piasecki altså tage nogen unødige klø, før kamplederen skred ind.

Fjervægt, Simon Nielsen, Danmark over Kamil Mlodzinski, Polen, 20-10
Det lignede absolut ikke en dansk sejr i de første par minutter, hvor Simon Nielsen kom i uvejr mod den 17-årige polak, og var rystet et øjeblik, men i 2. omgang kom Nielsen fint tilbage, især i kraft af pænt dybt arbejde, og 3. omgang gik klart til danskeren. 20-10 var måske en smule i overkanten, men fortjent dansk sejr.

Weltervægt, Yvonne Bæk Rasmussen, Danmark over Andzelika Watkowska, Polen, RSC3
Denne kamp indeholdt aldrig spænding. Den overmatchede polske pige havde nok at gøre med at prøve at overleve mod Rasmussen, og i 3. omgang gjorde dybe træffere arbejdet færdigt for den fysisk stærke dansker.

Mellemvægt, Villiam Røjbæk, Danmark over Akob Karapetjan, Polen, 45-12
Den lokale helt Røjbæk boksede en flot kamp, som han dominerede fra start til slut. Polakken var til tælling i 3. omgang og 2 gange i 4. omgang, men overlevede med nød og næppe til slutgonggongen, blot for at se Røjbæk tage sejren med de voldsomme cifre 45-12.

Letweltervægt, Patrick Nielsen, Danmark over Adrian Wrobel, Polen, KO1
Unge Patrick Nielsen startede en smule overgearet, med rigeligt satset boksning og et par unoder i brydekategorien. Men slagskraften kan man ikke tage fra ham, og polakken røg ned med et brag, så Nielsen kunne fejre sin 17 års fødselsdag med en flot KO-sejr.

Letvægt, Kasper Hansen, Danmark over Adam Kalita, Polen 44-12
En velboksende Kasper Hansen havde greb om kampen hele vejen, og Kalita måtte tage tælling i 4. omgang. De 44-12 virkede dog noget i overkanten.

Fjervægt, Jahja C. Ahmed, Danmark over Seweryn Grendkiewics, Polen, 38-9
Ahmed dominerede kampen klart, men det var først, da han fik gang i det dybe arbejde, at det så overbevisende ud. Ahmed kan forfalde lidt til showoff ind imellem, og det virkede ikke rigtigt i denne kamp, selv om der ikke var tvivl om udfaldet.

Superværvægt, Krystztof Wlodarczyk, Polen over Martin Grøn, Danmark, KO2
Martin Grøn afløste den oprindeligt udtagne Peter Gram, og det blev en oplevelse, han sikkert godt kunne have været foruden. Den polske navnebror til den tidligere IBF-mester i cruiservægt var nemlig den stærkeste mand på det polske landshold, en flot boksende sværvægter med hurtighed, bevægelighed, teknik og ikke mindst slagskraft. Grøn fik en lektion allerede i 1. omgang, og i 2. omgang blev han fældet af et kanon højrekryds.

Weltervægt, Torben Keller, Danmark over Sasun Karapetjan, Polen, 28-4
Torben Keller blev modtaget som en superstjerne i hallen, ikke mindst af en den højlydte fanklub fra Nordjylland. Og han levede op til hypen med en bokseopvisning mod chanceløse Karapetjan, der var til tælling for en højre til kæben i 1. omgang, og en dyb træffer i 3. omgang. Keller er godt i gang med at etablere sig som det første rigtige ”navn” i dansk amatørboksning i årevis.